یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۰۳

ميوه هاي كمياب و عجيب

۱ بازديد



 

نام اين ميوه كاملا مناسب با شكل ظاهري آن است. "كارامبولا" به طور كلي بومي جنوب شرق آسيا است، اگرچه كارشناسان معتقدند به راحتي در نقاط گرمسيري ديگر نيز رشد مي كند. هنگامي كه كارامبولا برش مي خورد كاملا شبيه به يك ستاره پنج پر است. اين ميوه شيرين نه تنها مزه خوبي دارد، بلكه غني از ويتامين C و آنتي اكسيدان‌ها بوده و از اسيد، قند و سديم پاييني برخوردار است.



"پيتايا" حاوي طيف وسيعي از مواد خوشمزه از انواع مختلف كاكتوس است. اين ميوه در كشورهاي مختلف آسيايي رشد كرده و به واسطه كشور يا منطقه‌اي كه در آن مي رويد داراي نام‌هاي مختلفي است كه از آن جمله مي توان به "توت فرنگي گلابي" يا "ميوه مرواريد" اشاره كرد. گوشت ميوه پيتايا داراي دانه‌هاي سياه - مشابه با كيوي - بوده و به صورت خام خورده مي شود. اين ميوه اندكي ترش مزه است.



"دوريان" از بويي به واقع بد برخوردار است كه بسياري را حتي از مزه كردن آن باز مي دارد. اما دوريان به عنوان پادشاه ميوه‌ها نيز شناخته مي شود زيرا بخش خوراكي آن بسيار خوشمزه بوده و در بسياري از بشقاب‌هاي كشورهاي جنوب غرب آسيا استفاده مي شود. در شرايطي كه بيش از 30 نوع گياه دوريان وجود دارد، اما تنها 33 درصد از آنها خوراكي هستند.



"يانگ‌مي" يا توت فرنگي چيني همان گونه كه از نامش مشخص است بومي چين بوده و از درختاني زيبا و رنگارنگ برخوردار است. درختان يانگ‌مي عمدتا در پارك‌ها و باغ‌ها جنبه زينتي داشته و ميوه‌هاي قرمز رنگ آنها داراي طعمي دوست داشتني هستند. هسته بزرگ يانگ‌مي حدود نيمي از كل حجم ميوه را به خود اختصاص مي دهد.



"نوني" با ظاهر عجيب خود داراي نام‌هاي عجيبي مانند "پودينگ سگ" و "ميوه‌ي پنيري" نيز است. اين ميوه بومي آسيا است. از نوني بيشتر براي تهيه نوشيدني‌هاي ميوه‌اي كه گفته مي شود از لحاظ پزشكي مفيد هستند، استفاده مي شود. از آبميوه نوني به طور سنتي به عنوان دارو براي درمان بيماري‌هايي مانند بي نظمي كاركرد روده و عفونت‌هاي دستگاه ادراري استفاده مي شد، اما آزمايش‌هاي عملي، موثر بودن آن را اثبات نكرده است.



جنوب غربي هند، بنگلادش، فيليپين و سريلانكا زادگاه "ميوه جك" هستند كه در استراليا نيز شناخته شده است. در داخل اين ميوه، دانه‌ها با گوشتي آبدار احاطه شده كه مزه ملايم آناناسي دارد. از گوشت اين ميوه در توليد چيپس شيرين و پخت و پز نيز استفاده مي شود.



"رامبوتان" بيشتر در مالزي رشد مي كند و از پوست چرمي قرمز رنگ برخوردار است. رامبوتان يكي از معروف‌ترين ميوه‌هاي جنوب شرق آسيا محسوب مي شود. گوشت اين ميوه، آبدار و شيرين بوده و به طور گسترده در توليد مربا استفاده مي شود. گوشت رامبوتان سفيد يا صورتي رنگ بوده و هر ميوه داراي يك هسته ترد و نرم است كه اگر به صورت نپخته خورده شود، خاصيت سمي ملايمي دارد.

اين هندوانه كه به "هندوانه دانسوكه" مشهور است تنها در بخش هاي شمالي ژاپن به بار مي نشيند و داراي خواص منحصر به فرد خود است. 
تنها مشكل اين نوع هندوانه قيمت بسيار بالاي آن است كه مي تواند بر حسب مرغوبيت و ورنش قيمت حيرت آور 6 هزار دلار (حدود 18 ميليون تومان) داشته باشد. 
از جمله خواص ويژه اين هندوانه رنگ شديدا قرمز آن همچنين طعم شيرين و خاص ،تيره بودن پوست آن وكمياب بودن آن به نسبت ديگر هندوانه ها است.

بودا هندز يا دست بودا ميوه‌ ي مركباتي است. اين ميوه عجيب، غريب و غير معمول ‌ترين ميوه ي كشت شده در جهان است. همچنين از قديمي ترين دانه‌ هاي مركباتي در كشاورزي محسوب مي‌ شود. دست بودا، ميوه ‌ي بزرگ، سنگين با پوست ضخيم است كه مانند دست بودا ظاهر مي شود. جزء ميوه‌ هاي شيرين است.

اين ميوه معطر بوده و چيني‌ها و ژاپني‌ها براي معطر كردن اتاق از آن استفاده مي كنند


ليچي ميوه‌ اي است از مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري و بومي جنوب چين و آسياي جنوب شرقي مثل تايلند و ويتنام. در حال حاضر در بسياري از نقاط جهان مثل ژاپن، شمال هند، آفريقاي جنوبي و ايالات متحده آمريكا(هاوايي و فلوريدا) كشت مي‌شود. اين ميوه طعم شيريني دارد. شكل قلب و به رنگ قرمز يا صورتي است. بافت داخل پوست سفيد و آب دار كه داراي يك هسته سياه است.اين ميوه منبع غني از ويتامين C، كلسيم، پتاسيم و فسفر است. اين ميوه براي درمان سرفه، زخم هاي گوارشي و استحكام بدن پيشنهاد مي‌ شود.


منگوستين منشاء اوليه ي اين ميوه ي ناشناخته است. عده‌اي بر اين باورند كه اين درخت هميشه سبز گرمسيري متعلق به جزاير ساندا يا جنگل‌هاي مالايا است. اين ميوه به عنوان  " ملكه ميوه هايي استوايي " شناخته شده است. گوشت اين ميوه سفيد رنگ است و طعم شيرين و تند دارد.


كيوانوملون يا خربزه شاخدار بومي آفريقا‌ست و در حال حاضر در كاليفرنيا، شيلي و استراليا نيز ديده ميشود. اين ميوه‌ ظاهري خشن، طعمي بين ليمو و موز دارد. در واقع از خانواده ي خيار است. تازه ي آن سالاد يا دسر را بسيار خوش طعم مي‌ كند.





تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد